2017-06-30

Information om stadsnät till landsbygden

Vi storsatsar nu för att fiberansluta så många som möjligt på landsbygden inom Karlstads kommun. Här kan du läsa mer.

Vi söker nu ekonomiskt bidrag för att kunna fiberansluta så många som möjligt på landsbygden inom Karlstads kommun. Bidraget söks hos Länsstyrelsen och omfattar en stor mängd områden på landsbygden. Du som bor inom något av dessa områden kommer få - eller har fått - information i brevlådan.

Så fungerar det

Länsstyrelsen beviljar ekonomiskt bidrag till olika aktörer som bygger fibernät, där vi är en sådan aktör. Reglerna är skrivna på så vis att den aktör som har flest antal intresserade landsbygdsbor har störst chans att få ekonomiskt bidrag – ett bidrag som är nödvändigt för att fiberutbyggnaden på landsbygden ska bli möjlig.

Det vi behöver hjälp med är därför att samla in intresseanmälningar. Du som bor i ett stödbart område kommer därför att få - eller har redan fått - information i brevlådan om detta. Har du fått information i brevlådan och vill anmäla ditt intresse kan du göra det genom att klicka här.

flera aktörer söker bidrag

Privata aktörer söker också bidrag för att bygga fibernät, och därför är det troligt att de kommer att kontakta berörda hushåll med liknande förfrågan. Bäst av allt är om så många som möjligt väljer en och samma aktör, eftersom det ökar chanserna till fiberutbyggnad. Vi hoppas självklart att du väljer oss på Karlstads El- och Stadsnät.

Varför stadsnät och inte en privat aktör?

Som kommunalt bolag arbetar vi för Karlstadsbornas bästa, och gör allt för att bygga så snart som möjligt och så kostnadseffektivt som möjligt. När nätet väl är byggt kan du dessutom vara säker på att vi kommer att fortsätta att hålla det driftsäkert, och hela tiden hålla tjänsteutbud och service på högsta nivå. Du kan även vara säker på att vi inte kommer att sälja nätet vidare till någon annan part senare – vi garanterar att vi kommer att äga och sköta om nätet i framtiden!

när kan anslutning ske?

Eftersom vi inte vet utfallet av Länsstyrensens bidrag kan vi inte i dagsläget svara på när just du kommer att bli ansluten. Men, målet är självklart att bygga så snart som möjligt. Vi återkommer med mera information i brevlådan längre fram.

Frågor?

Om du undrar över något kan du kontakta vår kundservice. Klicka här för kontaktuppgifter och öppettider.

Fler nyheter

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >